SPEA Hybrid Course Development Workshop Schedule - February 8, 2013

Start Time Segment Duration Topics Facilitator
8:30 Welcome/Introduction 15 min Our goals for the day SPEA & Tom Janke
8:45 Hybrid Course Types 20 min An overview of types of hybrid courses and pros/cons Tom Janke
9:05 Learning Activities 45 min Learning activities, learning outcomes, active learning, and more Lauren Easterling
9:50 BREAK 10 min BREAK
10:00 Content Delivery Methods 30 min An overview of content delivery principles, tools, and examples, including effective presentations and interactive web content Tom Janke
10:30 Communication 30 min An overview of different communication and collaboration principles, tools, and examples, including chats, forums, and more Amy Powell
11:00 Online Assessment 40 min An overview of different assessment principles, tools, and examples, including rubrics, online exams, promoting academic integrity, and more Lauren Easterling
11:40 Closing/Reporting 20 min Reporting on what we have learned Select participants